Potrzebujesz soli himalajskiej różowej? Sprawdź https://superbutelki.pl/pl/c/Sole/119
Substancją niezbędną do właściwego funkcjonowania naszego organizmu jest sól. Jakie cechy ma sól kłodawska czy sól himalajska? Z jakiego powodu należy wykorzystywać je w gastronomii?
Zalety soli himalajskiej
Sól kuchenna to jeden z najistotniejszych dodatków, który wspaniale wzbogaca smak jedzenia. Chociaż nadmierne użycie soli może mieć niepożądany wpływ na nasze samopoczucie, to jej rozważne dawki (w granicach 6 gramów w ciągu 24 godzin) są potrzebne dla właściwego funkcjonowania naszego organizmu. Sól zaopatruje nas wszak w sód, czyli w pierwiastek regulujący utrzymanie optymalnego ciśnienia we krwi oraz gospodarkę wodną. Jednym ze zdrowych rodzajów soli jest sól himalajska pochodząca ze pokładów szacowanych na ok. 250 mln lat. Produkt ten mieści w sobie masę cennych pierwiastków oraz minerałów, m.in. cynk, potas czy żelazo, a przy tym nie posiada niebezpiecznych zanieczyszczeń i komponentów, np. toksycznych metali ciężkich. Różowa sól himalajska znakomicie podbija smak dań i jest do kupienia zarówno w formie grubych, jak i drobnych kryształków.
Sól kłodawska niejodowana – wykorzystywana nie tylko w gastronomii
Sól kłodawska niejodowana natomiast to artykuł o dużym poziomie czystości – zawiera 97% NaCl i stanowi świetny do naszych kiszonek. Jest cennym źródłem magnezu, wapnia czy żelaza, czyli pierwiastków potrzebnych do zachowania dobrego samopoczucia. Niejodowana sól kłodawska wydobywana jest w kopalni soli Kłodawa w województwie wielkopolskim. Nie wypłukuje się jej ze złoża, dlatego nie zatraca swoich cech i jest łatwo przyswajana przez układ pokarmowy. Sól kłodawska jest szeroko wykorzystywana nie tylko w branży spożywczej, ale też sektorze chemicznym, przemysłowym oraz w lecznictwie, kosmetyce i rolnictwie.
Nasza lokalizacja:
"ARTMAN" spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k.
Niedomicka 47
33-132 Niedomice
Mob.: +48 669-997-776
E-mail:
[email protected]